U bent hier: Home / Nieuws / 2016 / Jef Beerten wint eerste ABB Research Award in Honor of Hubertus von Gruenberg

Jef Beerten wint eerste ABB Research Award in Honor of Hubertus von Gruenberg

Dr. Jef Beerten van KU Leuven ontvangt verspreid over de komende drie jaar een prijs van 300 000 dollar voor verder onderzoek naar energietechnologie. 

Dr. Jef Beerten, postdoc van KU Leuven, EnergyVille en Fonds Wetenschappelijk Onderzoek is de eerste ontvanger van de ABB onderzoeksaward ter ere van Hubertus von Gruenberg. Tijdens een ceremonie voor meer dan honderd internationale onderzoekers werd Dr. Beerten geprezen voor zijn doctoraatsthesis “Modeling and Control of DC Grids”. Hij werd gekozen uit 69 kandidaten van vooraanstaande instituten over de hele wereld die een hele waaier aan disciplines representeren. De award werd genoemd naar de vorige voorzitter van ABB Dr. Hubertus von Gruenberg en wordt uitgereikt aan uitstekend academisch werk in energie en automatisatie. Het is een van de hoogste prijzen in zijn categorie en wordt elke 3 jaar uitgereikt.

“Als technologieleider en wereldwijde digitale kampioen zijn we blij om baanbrekend onderzoek rond de Energie- en Vierde Industriële Revoluties te steunen”, zei de CEO van ABB Ulrich Spiesshofer. “Ik feliciteer Jef Beerten, wiens werk uitblinkt vanwege de toepassingsmogelijkheden die het biedt voor problemen rond energie en automatisatie.”

Meer info is te vinden op de ABB website(externe link) (Engelstalig).