U bent hier: Home / Nieuws / Dag van de Wetenschap lokt 2.500 bezoekers naar EnergyVille (ELECTA)

Dag van de Wetenschap lokt 2.500 bezoekers naar EnergyVille (ELECTA)

Genk - De Dag van de Wetenschap lokte zondag 27 november een 2.500-tal bezoekers naar EnergyVille (ELECTA) en IncubaThor op Thor Park in Waterschei. In de gebouwen op de voormalige mijnsite, waar alles draait rond duurzame energie en technologie, daagde een zeer geïnteresseerd publiek op, komende van Genk en de brede regio. Ook bezoekers van Gent over Nederlands Limburg wisten de weg naar het Thor Park te vinden.

Opmerkelijk was de grote opkomst van de inwoners van Genk zelf, met veelal positieve reacties op de bedrijvigheid in het Thor Park: "Interessant, nu weten we wat hier allemaal gebeurt" en "Nu is het helemaal uitkijken naar de opening van Thor Central", waren enkele reacties van omwonenden en Genkenaren die dan ook talrijk opdaagden. De opening van Thor Central, momenteel in renovatie, is gepland voor 2017. 

De bezoekers bezochten de talrijke demo's in de labo's en namen deel aan het aanbod aan workshops: Lumen Minecraft, het EnergyVille-spel en de energiefiets. Deze en nog andere workshops vielen erg in de smaak bij het jonge en minder jonge publiek op deze Dag van de Wetenschap.

Burgemeester Wim Dries (CD&V): "Meer dan tweehonderd wetenschappers uit drie kennisinstellingen verrichten [bij Energyville] in diverse labo's belangrijk onderzoek naar duurzame energie. In IncubaThor vinden momenteel al meer dan twintig startende bedrijven in de sector van energie en technologie onderdak. Thor Park is dan ook een belangrijke, toekomstgerichte site in volle uitbouw."

Tevreden

"Voor vele mensen was het misschien nog niet helemaal duidelijk waar het precies allemaal om draait", weet burgemeester Wim Dries. "Als stad zijn we dan ook heel tevreden dat zoveel Genkenaren, Limburgers, Vlamingen en Nederlanders deze site hebben gekozen als bestemming vandaag", besluit de burgemeester.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blboz_02594170 (externe link)