U bent hier: Home / Onderwijs / Studenten / Praktische informatie over het departement voor studenten

Praktische informatie over het departement voor studenten

 

Toegang tot het Elektrotechnisch Instituut

De bewakingsdienst opent de toegangsdeuren om 7.30 u en sluit ze om 19.00 u op werkdagen en om 13.00 u op zaterdag. Buiten de openingsuren heeft u een elektronische badge nodig. Voor studenten is dit de studentenkaart. De studentenkaart kunt u laten programmeren op het departementaal secretariaat.

Departementaal secretariaat

Lokaal: 00.55
Verantwoordelijke: Anne Ons

Voor didactische informatie van algemene aard en voor het verkrijgen en indienen van formulieren kunnen de studenten terecht op het departementaal secretariaat.

Fotokopiëren

Op het gelijkvloers in de gang naast Auditorium A.
Verantwoordelijken: Evelyn Dehertoghe en Eliane Kempenaars (lokaal 00.71)

De studenten mogen de fotokopieertoestellen van het departement gebruiken. Kaarten van 20 kopies (= 1 euro) of 100 kopies (= 5 euro) kunnen verkregen bij de verantwoordelijken.

Computerinfrastructuur

Lokaal Aantal computers
91.46 16
00.60 16
02.53 16
02.54 16

In het departement zijn computers ter beschikking van de studenten voor de didactische opdrachten. Het gebruik vereist een computeraccount die elke student krijgt wiens ISP vakken bevat die er een nodig maken.  Tijdens het eerste gebruik moet de account geactiveerd worden. Deze account blijft geldig gedurende de hele studieperiode.

De computers voor de studenten staan opgesteld in vier computerklassen. Al die PC's zijn identisch, zowel qua hardware als qua software. Ze kunnen zowel onder Gnu/Linux als onder Windows/XP gebruikt worden.

Ulstudent is een netwerkprinter die tweezijdig kan afdrukken. Het is de enige printer waarop studenten mogen afprinten!

Job statistieken, quota en kostprijs voor studenten

Er worden on-line statistieken bijgehouden van het aantal bladen en bladzijden die een gebruiker op ulstudent afdrukt.

Studenten hebben een krediet dat verminderd wordt per afgedrukt blad. Initieel krijgen studenten een startbedrag dat overeenkomt met een bepaald aantal bladen. Indien hun krediet bijna op is worden ze hiervan op de hoogte gebracht via e-mail. Eens hun krediet op is kunnen ze niet meer afdrukken tot ze hun krediet hebben aangevuld. Ze kunnen dit doen op het departementale secretariaat.

Enkel het aantal bladen wordt in aanmerking genomen, niet het aantal bladzijden. Zo wordt aangemoedigd om tweezijdig af te drukken. Per blad wordt 0,05 Euro aangerekend.

De kosten veroorzaakt door printjobs van personeel worden op het einde van het jaar aan de verschillende groepen doorgerekend.

Magazijn Elektronica en Werkplaatsen

Verantwoordelijke Elektronische werkplaats en magazijn: Luc Mombaerts
Verantwoordelijke Mechanische werkplaats: Rudy Casteels
Magazijn: lokaal 02.70 (08.00-12.00 en 13.00-16.00)
Elektronische werkplaats: lokaal 02.68 (08.00-12.00 en 13.00-18.00)
Mechanische werkplaats: lokaal 91.81 (08.00-12.00 en 13.00-17.00)

Wie voor zijn/haar masterproef of voor een ontwerpoefening klein elektronisch materiaal nodig heeft, kan dit verkrijgen in het magazijn elektronica met een bestelbon ondertekend door de promotor van de masterproef of de academische verantwoordelijke van de ontwerpoefening. Opdrachten voor de elektronische en mechanische werkplaats vereisen een werkorder, ondertekend door de promotor van de masterproef.

IMEC

Toegang tot IMEC

IMEC maakt gebruik van een gecontroleerd badge systeem. Het is toegankelijk voor studenten na aanmelding aan de receptie. Wie IMEC wenst te bezoeken kan best contact opnemen met Guido Groeseneken.

Bibliotheek van IMEC

Lokaal: op de eerste verdieping van IMEC 3
Bibliothecaris: Greet Van Hoof en Karin Schoubben
Openingsuren: 09.00-12.00 en 14.00-17.00 op werkdagen
Tel.: 016/281.355

Deze bibliotheek is open voor alle studenten. Iedere bibliotheekgebruiker dient in het bezit te zijn van de universiteitsbibliotheekkaart. Voor toegang binnen IMEC moet men zich melden aan de receptie (tel. 016/281.211).