U bent hier: Home / Onderwijs / Studenten / Kijk eens rond je ...

Kijk eens rond je ...

schotelantenne.jpgHet is moeilijk om iets te vinden waarbij elektrotechniek geen rol speelt. Je wilt afspreken om iets te gaan drinken, even de GSM nemen. Je wilt je thuis ontspannen, dan vlug de thuisbioscoop met DVD-speler aanschakelen via de afstandsbediening of een film online bestellen. Of misschien speel je liever met een computer. pyloon.jpg Je moet iets schrijven over "schone energie", over naar Google. Je hoeft het zelfs niet zover te zoeken, gewone dingen als koffie zetten, de was doen of de wekker zetten, allemaal maken ze gebruik van elektronische controle, communicatie en elektrische energie. Je ziet het ook aan de ongerustheid of zelfs lichte paniek die ontstaat als het netwerk of nog erger het hoogspanningsnet zich even verslikt.
 

Het is dus ongelofelijk om in deze tijd een elektrotechnicus te zijn. Je staat er steeds middenin. car.jpg Overal komen elektrotechnici op de proppen, niet alleen in voor de hand liggende sectoren als telecommunicatie of ICT, maar ook in de gezondheidszorg, milieubeheer of de transport- en auto-industrie zijn elektrotechnici al lang niet meer weg te denken. Als je dus graag middenin de nieuwe wereld staat dan is elektrotechniek jouw studiekeuze.
 

Als elektrotechnicus zal ook op jou een beroep gedaan worden om de wereld van morgen waar te maken. We staan met zijn allen voor gigantische uitdagingen. sp-baby-1.jpg De bevolking vergrijst zodat gezondheidszorg onbetaalbaar wordt. De klassieke energiebronnen zijn bijna op. Ons milieu wordt er niet properder op. Is dit oplosbaar? Natuurlijk. De oplossing voor deze uitdagingen ligt in nieuwe, betere en zuinigere technologie. Is dit een louter elektrotechnisch probleem? Natuurlijk niet. Maar als je naar alle recente evoluties kijkt dan zal elektrotechniek er een ongelofelijk belangrijke rol in spelen. Wil je dus je verantwoordelijkheid opnemen en meebouwen aan die betere, leefbare wereld dan is elektrotechniek opnieuw een verstandige keuze.
 

ic0.jpg Als je het vorige leest dan zal het je ook niet verwonderen dat elektrotechniek een waaier aan disciplines bevat. Gaande van zware motoren en hoogspanningslijnen tot ultra kleine microchips met miljoenen schakelaartjes erop. Daartussen vind je digitale signaalverwerking, netwerktheorie, schakeltechniek, systeemtheorie, ... De bijhorende opleiding is dus een brede opleiding, zeker in het begin. Er worden in de bacheloropleiding stevige fundamenten gelegd waarop je dan later, tijdens de masteropleiding, je eigen specialisme kan bouwen.

 

... de wereld is elektronisch,
de wereld is aan de elektrotechnici!

 

Ja maar, ik had graag wat meer info over ...

OK, ik wil een ...