U bent hier: Home / Onderwijs / bachelor-master / Bachelor

Bacheloropleidingen in elektrotechniek

Een bachelor in de ingenieurswetenschappen is in de huidige bachelor-masterstructuur opgedeeld in twee gelijke delen van drie semesters.De gemeenschappelijke basisopleiding vindt plaats in het eerste deel. In het tweede deel kiest de student een hoofd- en een nevenrichting, van respectievelijk 48 en 33 studiepunten, aangevuld met twee algemeen vormende opleidingsonderdelen.

De bachelor elektrotechniek

De bachelor elektrotechniek (m.a.w. de bachelor met als hoofdrichting elektrotechniek) heeft tot doel een basisinzicht te geven in het specifieke domein van de elektrotechniek en de toepassingen ervan, vertrekkend van de basisdomeinen fysica, wiskunde en informatica. De doelstellingen van de bacheloropleiding zijn beschreven in het programmaboek. De focus van de opleiding elektrotechniek ligt op de realisatie van elektronische en elektrische systemen voor diverse sectoren. De kernopleidingsonderdelen brengen je de basis bij van de verschillende disciplines die hiervoor nodig zijn. Deze zes disciplines zijn aangegeven in onderstaande figuur. De P&O Eagle van de hoofdrichting combineert ze in een geïntegreerd project.

ba-elek.png

Mogelijke nevenrichtingen zijn: computerwetenschappen, materiaalkunde, werktuigkunde, biomedische technologie en bedrijfsbeheer.

Deze bachelor sluit naadloos aan bij de meeste masteropleidingen waaraan het departement Elektrotechniek meewerkt. Op de webpagina's van de faculteit vind je meer algemene informatie over de aansluiting tussen een bachelor en een master.

De beroepsuitwegen van een opleiding elektrotechniek zijn redelijk breed. Neem maar eens een kijkje in de lijst van bedrijven waar onze afgestudeerden terecht gekomen zijn.

Bachelors met een nevenrichting elektrotechniek

De bachelors computerwetenschappen, materiaalkunde, biomedische technologie en werktuigkunde hebben een nevenrichting elektrotechniek. Het verschil tussen een hoofd- en een nevenrichting elektrotechniek is in meer detail beschreven op de pagina van de kernopleidingsonderdelen.