Eagle is het ontwerpproject (P&O) voor het vijfde en het zesde semester van de bachelor elektrotechniek. Het is een uitdagend project waarin je met een team van ongeveer 10 collega studenten als een volleerd ingenieur een volledig ontwerp moet uitdenken, uitvoeren, testen en verbeteren.

Elk team maakt zijn eigen autonome quadcopter. Deze quadcopter moet elektronische toestellen in de kamer via inductieve vermogenoverdracht van energie gaan voorzien. Op basis van zijn camerabeelden en op de vloer gelegen QR codes dient hij autonoom zijn weg te kunnen vinden hiernaar.

En dan komen jullie in beeld: een groot deel van de elektronica en algoritmes die ervoor zorgen dat de drone zijn motoren kan aansturen, stabiel vliegt, autonoom zijn weg vindt, draadloos zijn camerabeelden naar een computer kan streamen, en inductief vermogen over kan dragen dienen jullie uit te denken en te implementeren. Het frame, en de camera, die krijg je van ons. En dan is het aan jullie creativeit!

drink.jpgDit project loopt over het hele academiejaar. In oktober beginnen we met de planning, dan volgt de modelleringsfase. Daarna maken en testen we de hardware en dan wordt alles samen gebracht. Naar het einde toe stijgt de spanning ten top: “doet ie het of doe ie het niet?”. Om die spanning weg te spoelen sluiten we in schoonheid af met de traditionele ESAT drink.